Wacht even..... "complexiteit is beperkt reduceerbaar".............. dat is toch wel wat anders dan "NIET REDUCEERBAAR" .Jerommel schreef:de complexiteit is beperkt reduceerbaar, soms niet reduceerbaar.
anders werkt het niet, dus sterft het (uit). Complexiteit op het niveau van organismen is niet primitief, het is zeer complex.
En dan vervolg je met "Soms niet reduceerbaar" Dat is ook niet hetzelfde als "NIET REDUCEERBAAR" .
Je hebt je eigen stelling nu onderuit gehaald.
Ik heb het toch goed gelezen... beperkt!!....Jerommel schreef:De complexiteit is beperkt reduceerbaar, anders overleeft de soort niet.
Het probleem is alleen dat we niet weten of alle bouwstenen ook daadwerkelijk hier op aarde zijn ontstaan. Dat is een van de factoren waar je geen rekening mee houdt.Jerommel schreef:Het probleem, zoals we weten, is dat de bouwstenen niet in het zelfde milieu kunnen ontstaan en bestaan voordat het een levend systeem is.
Waarschijnlijk niet....Jerommel schreef:Hebben we het wel over het zelfde?
Dat maakt niet uit... het punt is dat complexiteit reduceerbaar is. Stelling onderuitgehaald.Jerommel schreef:Tot de grens dat het niet meer werkt, of leeft dus, dat is ook aangetoond en bovendien logisch.Carramba schreef:Dat complexiteit reduceerbaar is is al meer dan eens aangetoond......
Nee het minimale is dat alle bouwstenen aanwezig zijn.... en die zijn er. Waar ze vandaan komen of hoe ze zijn ontstaan is weer een ander verhaal.Jerommel schreef:Het minimale is dus al iets dat ver ontwikkeld is, ZEER complex en aardig in balans.
Met minder sterft het uit; een incompleet systeem werkt niet.
Dat zie je verkeerd. Een schroef kan ook als schaakstuk dienen en inktvissen hebben geen pen en papier. Gek dat je dat niet ziet.Jerommel schreef:Nee, een onderdeel heeft pas en functie in een geheel.
een schroef is vrij nutteloos zonder moer, een een klodder inkt is nutteloos zonder pen of papier, etcetera...
Ja precies en omdat er ongelooflijk veel combinaties mogelijk zijn kan je het simpelweg niet uitsluiten als mogelijkheid.Jerommel schreef:Je hebt het nu over de bouwsteentjes, stoffen en hun eigenschappen, scheikunde en de reakties.
Dat de mensheid het niet kan is geen argument en dat de natuurwetten het ook niet kunnen is een veronderstelling omdat je daar geen weet van hebt. Een doel is niet noodzakelijk, en een plan of wil evenmin. Wat vaardigheid betreft... er zijn ook niet levende stoffen die mensen niet kunnen namaken.... is er dan een doel, wil, plan, etc....??Jerommel schreef:We hebben het hier over de levende natuur, dus een overweldigend complex en geniaal geheel, een compleet systeem, opgebouwd uit die bouwsteentjes.
Iets dat de mensheid niet kan, en de natuurwetten en krachten ook niet, want die hebben geen doel van zichzelf, noch een plan of een wil, ook geen vaardigheden, maar gedragen zich naar de natuurwetten.
Ik zie het punt niet.
Daar zijn we denk ik uit... complexiteit is reduceerbaar. Nu het punt waar ligt de grens?? Ik denk dat de grens ligt bij de vraag welke functie het moet vervullen.Jerommel schreef:soms wel, soms niet, maar er is een grens waaronder het niet meer functioneert.Carramba schreef:Complexiteit is weldegelijk reduceerbaar.
Wakker blijven anders mis je straks een nieuwe belangrijke ontdekking.Jerommel schreef:Geeuw...Carramba schreef:Het kan rustig iets zijn dat niemand nog heeft bedacht.