
Dat bewijst maar weer eens dat je er niets van snapt...en eigenlijk helemaal niet geïnteresseerd bent in anderen maar ja, misschien kun je daar niets aan doen...

Ik propageer niets....het atheïsme heeft trouwens geen evangelie....
Je hebt uit wetenschappelijke artikelen geciteerd ... En nu? Ben jij bioloog of specialist op het gebied van de ET? Zo nee, hoe kun je dan die wetenschappelijke artikelen beoordelen? En welk bewijs zou jou doen overtuigen dat bv de mens en chimpansee een gezamenlijke voorouder hebben?Inktvlam schreef: 01 apr 2019, 16:21Kom op, zeg. Ik heb uit vele wetenschappelijke artikelen geciteerd, ook o.a. uit Nature en de NewScientist. Dus jouw verwijt raakt kant noch wal. Het is precies andersom. Atheïsten kunnen de waarheid niet verdragen, dat is het echte probleem.Christiaan schreef:Doe geen moeite een discussie te voeren over de ET (zeker niet inhoudelijk) met Inkvlam of Alpha. Dat heeft namelijk geen enkele zin. Zij zullen nooit wetenschappelijk bewijs accepteren dat hun tegendeel bewijst.
Ze zitten met hun handen in het haar inzake explosieve ontstaansgebeurtenissen zoals: de Avalon-explosie, de Cambrische explosie, de Ordovicische explosie, de vogel-explosie, vis-explosie, zoogdier-explosie, enz. Van deze explosieve ontstaansgebeurtenissen heeft de Duitse paleontoloog Günter Bechly er pas geleden 19 beschreven. Volgens hem is het plotselinge ontstaan van soorten de regel en niet de uitzondering.
De bijbel is geen autoriteit op het gebied van biologie (of welk ander gebied dan ook). Dus de Bijbel aanhalen is volstrekt zinloos in dit subforum.Alpha schreef: 01 apr 2019, 16:30Dat is vaak helaas onmogelijk als men op veronderstellingen bouwt.callista schreef: 01 apr 2019, 16:24 Wat de Bijbel LEERT en zegt doet er in dit subforum niet toe...volkomen van ondergeschikt belang...
Ga dat evangeliseren maar elders doen ipv. dit topic te vervuilen
Of doe mee met een eerlijke en open discussie
Trouwens ik vervuil niet en ik tracht juist open en eerlijk te zijn, op basis van wat er in de Bijbel staat.
Waarom propageer jij voortdurend het atheïsme evangelie?
Over welk bericht gaat het?Trajecto schreef: 01 apr 2019, 18:17 @callista
1 bericht verwijderd; Het is niet de bedoeling om de lakens uit te gaan delen en een andere forummer zo ongeveer weg te sturen.
Een bericht melden dat naar je idee niet past kan natuurlijk steeds.
Het probleem is m.i. dat ook al toon je aan dat de mens en de chimpansee een gezamenlijke voorouder hebben, dat je dan nog steeds niet weet of I D vervolgens in de chromosomen van de voorouder de beslissende mutaties tot stand heeft gebracht, die tot de soort mens geleid hebben. Ook al zou het op een puur natuurlijke wijze mogelijk zijn zonder I D dan nog is I D praktisch niet uit te sluiten. Je kunt dan terugvallen op Ockham, maar ook zo'n terugvallen betekent niet automatisch dat I D uitgesloten is. Kortom ik zie over en weer het uitdelen van de beslissende slag als niet mogelijk. Hetzelfde geldt ook voor God. God wordt geacht Ongeschapen, Onveroorzaakt en Eeuwig bestaand met zeer hoge Intelligentie uitgerust te "" zijn "'. Een "'Iets"' dat aan God vooraf gaat, bestaat dus niet. Ook een gelovige kan evenwel niet bewijzen dat zo'n God bestaat. Het is een axioma, maar geen wiskundig bewijs.Christiaan schreef: 01 apr 2019, 17:59Je hebt uit wetenschappelijke artikelen geciteerd ... En nu? Ben jij bioloog of specialist op het gebied van de ET? Zo nee, hoe kun je dan die wetenschappelijke artikelen beoordelen? En welk bewijs zou jou doen overtuigen dat bv de mens en chimpansee een gezamenlijke voorouder hebben?Inktvlam schreef: 01 apr 2019, 16:21Kom op, zeg. Ik heb uit vele wetenschappelijke artikelen geciteerd, ook o.a. uit Nature en de NewScientist. Dus jouw verwijt raakt kant noch wal. Het is precies andersom. Atheïsten kunnen de waarheid niet verdragen, dat is het echte probleem.Christiaan schreef:Doe geen moeite een discussie te voeren over de ET (zeker niet inhoudelijk) met Inkvlam of Alpha. Dat heeft namelijk geen enkele zin. Zij zullen nooit wetenschappelijk bewijs accepteren dat hun tegendeel bewijst.
Ze zitten met hun handen in het haar inzake explosieve ontstaansgebeurtenissen zoals: de Avalon-explosie, de Cambrische explosie, de Ordovicische explosie, de vogel-explosie, vis-explosie, zoogdier-explosie, enz. Van deze explosieve ontstaansgebeurtenissen heeft de Duitse paleontoloog Günter Bechly er pas geleden 19 beschreven. Volgens hem is het plotselinge ontstaan van soorten de regel en niet de uitzondering.
Trajectocallista schreef: 01 apr 2019, 18:30 Zucht.....
Ja...nou ja...ppppffff.
Ik ga nu even wat anders doen.....
Zelf ga ik niet bij voorbaat uit van een god. Ik ben vriend der wetenschap, vind dat weten gebaseerd op ( wetenschappelijke ) empirie meer kwaliteit heeft dan weten verkregen via andere disciplines. Waarom is een intellectueel integer gesprek dan niet mogelijk ?Christiaan schreef: 01 apr 2019, 19:19 Als je bij voorbaat al uitgaat van een god, dan valt er altijd wel een gaatje te vinden waar hij in past. Maar dat is geen zuivere manier van redeneren. Dan is er geen intellectueel integer gesprek meer mogelijk.
Als eerder vermeld, is er niemand die het tegendeel beweert. De argumenten die spreken voor een evolutionair proces zijn alleen dermate krachtig en de 'missing links' worden almaar zodanig kleiner dat de wetenschappelijke vinger telkens sterker richting de reeds sterke evolutie-theorie wijst, terwijl de redundante suggestie dat er een intelligente schepper bij betrokken zou zijn daarentegen nergens op wetenschappelijke gronden kan worden vastgesteld.peda schreef: 01 apr 2019, 18:46Ook al zou het op een puur natuurlijke wijze mogelijk zijn zonder I D dan nog is I D praktisch niet uit te sluiten. Je kunt dan terugvallen op Ockham, maar ook zo'n terugvallen betekent niet automatisch dat I D uitgesloten is.
Creationisme/Intelligent Design is geen wetenschap.Kortom ik zie over en weer het uitdelen van de beslissende slag als niet mogelijk. Hetzelfde geldt ook voor God. God wordt geacht Ongeschapen, Onveroorzaakt en Eeuwig bestaand met zeer hoge Intelligentie uitgerust te "" zijn "'. Een "'Iets"' dat aan God vooraf gaat, bestaat dus niet. Ook een gelovige kan evenwel niet bewijzen dat zo'n God bestaat. Het is een axioma, maar geen wiskundig bewijs.
Ook daar zit je in de pat situatie, hoe je ook probeert daaruit te ontsnappen.
Ik ben het volledig eens met jouw bovengenoemde uitspraken.Mart schreef: 01 apr 2019, 19:30Als eerder vermeld, is er niemand die het tegendeel beweert. De argumenten die spreken voor een evolutionair proces zijn alleen dermate krachtig en de 'missing links' worden almaar zodanig kleiner dat de wetenschappelijke vinger telkens sterker richting de reeds sterke evolutie-theorie wijst, terwijl de redundante suggestie dat er een intelligente schepper bij betrokken zou zijn daarentegen nergens op wetenschappelijke gronden kan worden vastgesteld.peda schreef: 01 apr 2019, 18:46Ook al zou het op een puur natuurlijke wijze mogelijk zijn zonder I D dan nog is I D praktisch niet uit te sluiten. Je kunt dan terugvallen op Ockham, maar ook zo'n terugvallen betekent niet automatisch dat I D uitgesloten is.
Creationisme/Intelligent Design is geen wetenschap.Kortom ik zie over en weer het uitdelen van de beslissende slag als niet mogelijk. Hetzelfde geldt ook voor God. God wordt geacht Ongeschapen, Onveroorzaakt en Eeuwig bestaand met zeer hoge Intelligentie uitgerust te "" zijn "'. Een "'Iets"' dat aan God vooraf gaat, bestaat dus niet. Ook een gelovige kan evenwel niet bewijzen dat zo'n God bestaat. Het is een axioma, maar geen wiskundig bewijs.
Ook daar zit je in de pat situatie, hoe je ook probeert daaruit te ontsnappen.
Als men niet open staat voor argumenten, ofwel, bij voorbaat staat de ‘conclusie’ vast, dan is het geen discussie meer. Tevens zegt het iets over de betrouwbaarheid: als iemand absoluut zeker is, dan heeft hij/zij ook geen manier om zijn/haar ‘conclusie’ te falsificeren. Dat maakt het m.i. bij voorbaat van bedenkelijke betrouwbaarheid.peda schreef: 01 apr 2019, 19:28Zelf ga ik niet bij voorbaat uit van een god. Ik ben vriend der wetenschap, vind dat weten gebaseerd op ( wetenschappelijke ) empirie meer kwaliteit heeft dan weten verkregen via andere disciplines. Waarom is een intellectueel integer gesprek dan niet mogelijk ?Christiaan schreef: 01 apr 2019, 19:19 Als je bij voorbaat al uitgaat van een god, dan valt er altijd wel een gaatje te vinden waar hij in past. Maar dat is geen zuivere manier van redeneren. Dan is er geen intellectueel integer gesprek meer mogelijk.
Ik herhaal maar even in dit verband de stelling van Sam Harris; .....Christiaan schreef: 01 apr 2019, 19:54Als men niet open staat voor argumenten, ofwel, bij voorbaat staat de ‘conclusie’ vast, dan is het geen discussie meer. Tevens zegt het iets over de betrouwbaarheid: als iemand absoluut zeker is, dan heeft hij/zij ook geen manier om zijn/haar ‘conclusie’ te falsificeren. Dat maakt het m.i. bij voorbaat van bedenkelijke betrouwbaarheid.peda schreef: 01 apr 2019, 19:28Zelf ga ik niet bij voorbaat uit van een god. Ik ben vriend der wetenschap, vind dat weten gebaseerd op ( wetenschappelijke ) empirie meer kwaliteit heeft dan weten verkregen via andere disciplines. Waarom is een intellectueel integer gesprek dan niet mogelijk ?Christiaan schreef: 01 apr 2019, 19:19 Als je bij voorbaat al uitgaat van een god, dan valt er altijd wel een gaatje te vinden waar hij in past. Maar dat is geen zuivere manier van redeneren. Dan is er geen intellectueel integer gesprek meer mogelijk.
Let op... dit voor de duidelijkheid en om misverstanden te voorkomen."Het probleem met geloof is dat het ieder gesprek onmogelijk maakt.
Geloof is een verklaring immuun te zijn voor argumentering.
Het is een reden waarom je geen redelijkheid behoeft te hebben voor je opinie."
En het is wat mij betreft een compleet idiote stelling.callista schreef: Ik herhaal maar even in dit verband de stelling van Sam Harris; .....
Let op... dit voor de duidelijkheid en om misverstanden te voorkomen."Het probleem met geloof is dat het ieder gesprek onmogelijk maakt.
Geloof is een verklaring immuun te zijn voor argumentering.
Het is een reden waarom je geen redelijkheid behoeft te hebben voor je opinie."
Het is een STELLING....
Ach.. geloof het gewoon.callista schreef: 01 apr 2019, 23:17Ik herhaal maar even in dit verband de stelling van Sam Harris; .....Christiaan schreef: 01 apr 2019, 19:54Als men niet open staat voor argumenten, ofwel, bij voorbaat staat de ‘conclusie’ vast, dan is het geen discussie meer. Tevens zegt het iets over de betrouwbaarheid: als iemand absoluut zeker is, dan heeft hij/zij ook geen manier om zijn/haar ‘conclusie’ te falsificeren. Dat maakt het m.i. bij voorbaat van bedenkelijke betrouwbaarheid.peda schreef: 01 apr 2019, 19:28Zelf ga ik niet bij voorbaat uit van een god. Ik ben vriend der wetenschap, vind dat weten gebaseerd op ( wetenschappelijke ) empirie meer kwaliteit heeft dan weten verkregen via andere disciplines. Waarom is een intellectueel integer gesprek dan niet mogelijk ?Christiaan schreef: 01 apr 2019, 19:19 Als je bij voorbaat al uitgaat van een god, dan valt er altijd wel een gaatje te vinden waar hij in past. Maar dat is geen zuivere manier van redeneren. Dan is er geen intellectueel integer gesprek meer mogelijk.
Let op... dit voor de duidelijkheid en om misverstanden te voorkomen."Het probleem met geloof is dat het ieder gesprek onmogelijk maakt.
Geloof is een verklaring immuun te zijn voor argumentering.
Het is een reden waarom je geen redelijkheid behoeft te hebben voor je opinie."
Het is een STELLING....
Hoevaak heb ik al anti-Joodse teksten naar m'n hoofd horen slingeren, simpel omdat deze in het NT stonden? Hoevaak heb ik homofilie zien bekritiseren, eenvoudig omdat de goden van de geschriften dit verkondigden?... Welke redelijke basis heeft deze opinie? Religie vormt maar al te vaak een verklaring immuun te zijn voor argumentering & blijkt maar al te vaak een reden waarom men geen redelijkheid behoeft te hebben voor het aanhangen van een mening.
Als criticus van de evolutietheorie wordt je gemakkelijk weggezet. De Guardian heeft dan ook vier alinea's inleidende woorden nodig om duidelijk te maken dat critici een punt hebben. Het is een kwestie van vertrouwen:Inktvlam schreef: 01 apr 2019, 16:21Kom op, zeg. Ik heb uit vele wetenschappelijke artikelen geciteerd, ook o.a. uit Nature en de NewScientist. Dus jouw verwijt raakt kant noch wal. Het is precies andersom. Atheïsten kunnen de waarheid niet verdragen, dat is het echte probleem.Christiaan schreef:Doe geen moeite een discussie te voeren over de ET (zeker niet inhoudelijk) met Inkvlam of Alpha. Dat heeft namelijk geen enkele zin. Zij zullen nooit wetenschappelijk bewijs accepteren dat hun tegendeel bewijst.
Ze zitten met hun handen in het haar inzake explosieve ontstaansgebeurtenissen zoals: de Avalon-explosie, de Cambrische explosie, de Ordovicische explosie, de vogel-explosie, vis-explosie, zoogdier-explosie, enz. Van deze explosieve ontstaansgebeurtenissen heeft de Duitse paleontoloog Günter Bechly er pas geleden 19 beschreven. Volgens hem is het plotselinge ontstaan van soorten de regel en niet de uitzondering.
https://www.theguardian.com/science/201 ... enes-wrongGuardian schreef:Inevitably, those of us who aren't professional scientists have to take a lot of science on trust. And one of the things that makes it so easy to trust the standard view of evolution, in particular, is amply illustrated by the legend of the Nasa astronomers: the doubters are so deluded or dishonest that one needn't waste time with them. Unfortunately, that also makes it embarrassingly awkward to ask a question that seems, in the light of recent studies and several popular books, to be growing ever more pertinent. What if Darwin's theory of evolution – or, at least, Darwin's theory of evolution as most of us learned it at school and believe we understand it – is, in crucial respects, not entirely accurate?
Je hebt voor een groot deel gelijk. De stelling is dan ook veel te gechargeerd. Maar er is een aspect van het geloof in een god dat het onredelijk/irrationeel maakt. Een stukje dat daadwerkelijk immuun is voor argumentatie.Yolanda_dB schreef: 01 apr 2019, 23:41En het is wat mij betreft een compleet idiote stelling.callista schreef: Ik herhaal maar even in dit verband de stelling van Sam Harris; .....
Let op... dit voor de duidelijkheid en om misverstanden te voorkomen."Het probleem met geloof is dat het ieder gesprek onmogelijk maakt.
Geloof is een verklaring immuun te zijn voor argumentering.
Het is een reden waarom je geen redelijkheid behoeft te hebben voor je opinie."
Het is een STELLING....
Een gesprek is alleen onmogelijk als er niet op inhoud wordt gesproken.
En daarin zijn niet-gelovigen minstens even bedreven als gelovigen.
Het is prima criticus te zijn inzake de ET. Maar als van tevoren al wordt bedacht dat God de conclusie moet zijn, dan heeft een discussie verder geen zin. Het is ook eerder lachwekkend dat iemand, zonder wetenschapper/specialist/bioloog te zijn, zijn kritiek op een forum zoals dit uit. Als je echt spijkers met koppen wil slaan, doe dan onderzoek en publiceer in wetenschappelijke tijdschriften. Het zou ook lachwekkend zijn als ik kritiek zou uiten op de Algemene Relativiteitstheorie terwijl mijn kennis inzake deze kwestie totaal niet toereikend is. Zoals Bertrand Russel eerder zei: "The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt." Dat geldt overigens voor beide kanten van de discussie. Daarom zie je mij ook niet inhoudelijk discussiëren over de ET. Het enige wat je ziet is dat mensen informatie halen van het internet, zonder het echt helemaal te begrijpen.Peter79 schreef: 02 apr 2019, 08:54Als criticus van de evolutietheorie wordt je gemakkelijk weggezet. De Guardian heeft dan ook vier alinea's inleidende woorden nodig om duidelijk te maken dat critici een punt hebben. Het is een kwestie van vertrouwen:Inktvlam schreef: 01 apr 2019, 16:21Kom op, zeg. Ik heb uit vele wetenschappelijke artikelen geciteerd, ook o.a. uit Nature en de NewScientist. Dus jouw verwijt raakt kant noch wal. Het is precies andersom. Atheïsten kunnen de waarheid niet verdragen, dat is het echte probleem.Christiaan schreef:Doe geen moeite een discussie te voeren over de ET (zeker niet inhoudelijk) met Inkvlam of Alpha. Dat heeft namelijk geen enkele zin. Zij zullen nooit wetenschappelijk bewijs accepteren dat hun tegendeel bewijst.
Ze zitten met hun handen in het haar inzake explosieve ontstaansgebeurtenissen zoals: de Avalon-explosie, de Cambrische explosie, de Ordovicische explosie, de vogel-explosie, vis-explosie, zoogdier-explosie, enz. Van deze explosieve ontstaansgebeurtenissen heeft de Duitse paleontoloog Günter Bechly er pas geleden 19 beschreven. Volgens hem is het plotselinge ontstaan van soorten de regel en niet de uitzondering.
https://www.theguardian.com/science/201 ... enes-wrongGuardian schreef:Inevitably, those of us who aren't professional scientists have to take a lot of science on trust. And one of the things that makes it so easy to trust the standard view of evolution, in particular, is amply illustrated by the legend of the Nasa astronomers: the doubters are so deluded or dishonest that one needn't waste time with them. Unfortunately, that also makes it embarrassingly awkward to ask a question that seems, in the light of recent studies and several popular books, to be growing ever more pertinent. What if Darwin's theory of evolution – or, at least, Darwin's theory of evolution as most of us learned it at school and believe we understand it – is, in crucial respects, not entirely accurate?
Het maakt verschil of iemand dat alleen maar denkt, of dat dit een uitgangspunt wordt gemaakt in een gesprek. Wat ieder denkt, is op zich niet zo relevant, al kan je natuurlijk je vermoedens hebben over je gesprekspartner, zeker als je daar tegen een muur aan loopt.Christiaan schreef: 02 apr 2019, 09:14Het is prima criticus te zijn inzake de ET. Maar als van tevoren al wordt bedacht dat God de conclusie moet zijn, dan heeft een discussie verder geen zin.
Waarom? Ten eerste raakt ET de geloofsopvattingen van mensen en kan ET dus onderwerp zijn van een gesprek op een geloofsforum. Ten tweede zou wetenschap niet slechts moeten worden besproken in een ivoren toren, maar ook in de maatschappij - onder de mensen.Het is ook eerder lachwekkend dat iemand, zonder wetenschapper/specialist/bioloog te zijn, zijn kritiek op een forum zoals dit uit.
Dit doet me erg denken aan de argumenten waarmee theologie binnen de kerk wordt verdedigd: als je het niet begrijpt, lees dan dit nog eens, of dat. Maar begrijpelijk uitleggen, ho maar.Als je echt spijkers met koppen wil slaan, doe dan onderzoek en publiceer in wetenschappelijke tijdschriften.
Maar als je je afzijdig houdt van de discussie, kies je dan ook geen partij? Of kies je het meerderheidsstandpunt?Het zou ook lachwekkend zijn als ik kritiek zou uiten op de Algemene Relativiteitstheorie terwijl mijn kennis inzake deze kwestie totaal niet toereikend is. Zoals Bertrand Russel eerder zei: "The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt." Dat geldt overigens voor beide kanten van de discussie. Daarom zie je mij ook niet inhoudelijk discussiëren over de ET. Het enige wat je ziet is dat mensen informatie halen van het internet, zonder het echt helemaal te begrijpen.
Dat is inderdaad geen wetenschap. Als we er niet uit zouden komen, hoe alles heeft kunnen gebeuren, hebben we alleen de conclusie dat we het niet weten. Er is geen dwingende logica om God dan aan te nemen. Maar het kan wellicht eenvoudiger zijn om aan te nemen dat God het allemaal heeft gemaakt, dan dat we veronderstellen dat alles er is omdat het er nu eenmaal is.Daar komt nog bij dat het lijkt alsof het kritiek hebben op of weerleggen van de ET automatisch leidt tot bewijs voor een god. Dat is geen wetenschap.
God kan het inderdaad allemaal gemaakt hebben, dat is aan de beschouwer. De vraag die daar dan op volgt, is welke God heeft het allemaal gemaakt. De God zoals beschreven in de Bijbel, de God van de Islam, de Deistische God, de God van Spinoza. De ID gelovige valt als Schepper teug op God omdat naar zijn/haar mening "' onherleidbare complexiteit "' een Intelligente Ontwerper "' vereist "'. Maar dat de Complexe God ook weer als "' onherleidbare complexiteit "' een aan God voorafgaande Intelligente Designer nodig heeft, daar wil de I D volger weer niets van weten. God is dan plotsklaps Ongeschapen, Onveroorzaakt, Eeuwig Bestaand, vanaf alle Eeuwigheid Intelligent. Hoe wil de gelovige dit nu weer weten, daarop volgt meestal geen antwoord. Ook dat de Natuur Ongeschapen, Onveroorzaakt en Eeuwig Bestaand zou kunnen zijn, die gedachte wordt onmiddellijk verworpen. God wel, de Natuur niet. Waarom God de Schepper is en de Natuur per definitie de schepping zou moeten zijn, wordt niet toegelicht, althans ik heb hierover nog nooit een antwoord gelezen, buiten geciteerde bijbel verzen om althans. Zelf ben ik agnost, voor mij is het definitieve ei nog niet gelegd.Peter79 schreef: 02 apr 2019, 10:51 Als we er niet uit zouden komen, hoe alles heeft kunnen gebeuren, hebben we alleen de conclusie dat we het niet weten. Er is geen dwingende logica om God dan aan te nemen. Maar het kan wellicht eenvoudiger zijn om aan te nemen dat God het allemaal heeft gemaakt, dan dat we veronderstellen dat alles er is omdat het er nu eenmaal is.