Het gas boren op de Noordzee gaat wel door.
Wat gaat er gebeuren in deze op termijn

Nieuwe putten aanboren kan vrij snel. Dan spreek ik over enkele maanden. In de tussentijd krijgen we extra gas, o.a. (geloof het of niet) uit Israël, via Egypte. Israël hoeft alleen maar de gaslevering naar Egypte te verhogen, hetgeen nu gebeurt, en dan komt het vanzelf bij ons terecht. Het is natuurlijk wel wat duurder dus ik zie de prijzen niet binnen maanden gaan dalen. Maar er is gas genoeg voor de lange termijn dus we komen echt niet zonder te zitten.Snelheid schreef: 12 mar 2022, 13:34 Wat gaat er gebeuren op termijn als deze oorlog lang gaat duren; gaat de gaskraan in Groningen weer open.
Het gas boren op de Noordzee gaat wel door.
Wat gaat er gebeuren in deze op termijn![]()
Mee eens,tja en de prijzen zullen wel dalen maar dan zitten we waarschijnlijk in het najaar,komt wel goed.Willempie schreef: 12 mar 2022, 14:07Nieuwe putten aanboren kan vrij snel. Dan spreek ik over enkele maanden. In de tussentijd krijgen we extra gas, o.a. (geloof het of niet) uit Israël, via Egypte. Israël hoeft alleen maar de gaslevering naar Egypte te verhogen, hetgeen nu gebeurt, en dan komt het vanzelf bij ons terecht. Het is natuurlijk wel wat duurder dus ik zie de prijzen niet binnen maanden gaan dalen. Maar er is gas genoeg voor de lange termijn dus we komen echt niet zonder te zitten.Snelheid schreef: 12 mar 2022, 13:34 Wat gaat er gebeuren op termijn als deze oorlog lang gaat duren; gaat de gaskraan in Groningen weer open.
Het gas boren op de Noordzee gaat wel door.
Wat gaat er gebeuren in deze op termijn![]()
Binnenkort is het zomer in Europa dan hebben we gelukkig niet zoveel gas nodig.Willempie schreef: 12 mar 2022, 14:07 Nieuwe putten aanboren kan vrij snel. Dan spreek ik over enkele maanden. In de tussentijd krijgen we extra gas, o.a. (geloof het of niet) uit Israël, via Egypte. Israël hoeft alleen maar de gaslevering naar Egypte te verhogen, hetgeen nu gebeurt, en dan komt het vanzelf bij ons terecht. Het is natuurlijk wel wat duurder dus ik zie de prijzen niet binnen maanden gaan dalen. Maar er is gas genoeg voor de lange termijn dus we komen echt niet zonder te zitten.
Klopt. Maar we moeten natuurlijk wel leren van de huidige problemen die we zelf hebben veroorzaakt. Na de zomer wordt het weer winter. En ik denk zomaar dat de huidige politieke problemen (en de verschrikkelijke oorlog die we nu zien) nog jaren gaan duren. Dat is niet zomaar even opgelost en natuurlijk vooral al niet nu blijkt dat niemand van onze leiders een oplossing nastreeft maar juist escalatie. Maar terugkomend op gas, daar is voor de komende tientallen jaren nog ruimschoots voldoende van voorhanden. Mochten we zonder gas komen te zitten dan heeft dat met klimaatpolitiek te maken en niet met schaarste.Darwin1986 schreef: 12 mar 2022, 14:35Binnenkort is het zomer in Europa dan hebben we gelukkig niet zoveel gas nodig.Willempie schreef: 12 mar 2022, 14:07 Nieuwe putten aanboren kan vrij snel. Dan spreek ik over enkele maanden. In de tussentijd krijgen we extra gas, o.a. (geloof het of niet) uit Israël, via Egypte. Israël hoeft alleen maar de gaslevering naar Egypte te verhogen, hetgeen nu gebeurt, en dan komt het vanzelf bij ons terecht. Het is natuurlijk wel wat duurder dus ik zie de prijzen niet binnen maanden gaan dalen. Maar er is gas genoeg voor de lange termijn dus we komen echt niet zonder te zitten.
Misschien komt er nog iets goeds voort uit deze oorlog. En dat is het besef dat we voor energie niet afhankelijk moeten zijn van dictaturen.“Het is moeilijk om te zien als je er middenin zit, maar de laatste vijf jaar is de klimaattransitie al stukken verbeterd. Er worden records gebroken met de installatie van zonnepanelen en windmolens. De groei zet door, de prijzen van schone energiebronnen dalen. De Oekraïne-oorlog, hoe triest die aanleiding ook is, zal deze duurzame trend versnellen. De wens om onafhankelijker te worden van Russische fossiele energie was er na de annexatie van de Krim in 2014 ook. En in 2009, toen Rusland de gastoevoer dichtkneep om Oekraïne onder druk te zetten evengoed. Het grote verschil is: nu, sinds de laatste paar jaar, beschikken we over de duurzame technologieën.
Tijden veranderen zeer snel.Willempie schreef: 12 mar 2022, 14:07Nieuwe putten aanboren kan vrij snel. Dan spreek ik over enkele maanden. In de tussentijd krijgen we extra gas, o.a. (geloof het of niet) uit Israël, via Egypte. Israël hoeft alleen maar de gaslevering naar Egypte te verhogen, hetgeen nu gebeurt, en dan komt het vanzelf bij ons terecht. Het is natuurlijk wel wat duurder dus ik zie de prijzen niet binnen maanden gaan dalen. Maar er is gas genoeg voor de lange termijn dus we komen echt niet zonder te zitten.Snelheid schreef: 12 mar 2022, 13:34 Wat gaat er gebeuren op termijn als deze oorlog lang gaat duren; gaat de gaskraan in Groningen weer open.
Het gas boren op de Noordzee gaat wel door.
Wat gaat er gebeuren in deze op termijn![]()
Ik weet het, Maria. Ik heb jarenlang in Portugal gewoond. Maar de tijden veranderen inderdaad zeer snel. Inmiddels heeft Israël de gaslevering naar Egypte met vijftig procent verhoogd. En vanuit Egypte komt het naar Europa. De gasvondsten tussen Israël en Cyprus zijn onvoorstelbaar groot. Dat zou ook wel eens de aanleiding kunnen zijn voor wat we in Ezechiël 38 en 39 lezen.Maria K schreef: 13 mar 2022, 17:37Tijden veranderen zeer snel.Willempie schreef: 12 mar 2022, 14:07
Nieuwe putten aanboren kan vrij snel. Dan spreek ik over enkele maanden. In de tussentijd krijgen we extra gas, o.a. (geloof het of niet) uit Israël, via Egypte. Israël hoeft alleen maar de gaslevering naar Egypte te verhogen, hetgeen nu gebeurt, en dan komt het vanzelf bij ons terecht. Het is natuurlijk wel wat duurder dus ik zie de prijzen niet binnen maanden gaan dalen. Maar er is gas genoeg voor de lange termijn dus we komen echt niet zonder te zitten.
Dit bericht was in 2009
En dit bericht uit 2015 zal hen wel de xchrik van hun leven hebben bezorgd.
Het is niet weinig duurder dan ons gas wat via leidingen onze huizen binnenkomt, want alles wordt geleverd mbv. flessen, zoals overal waar door rots ondergrond er geen ondergrondse leidingen mogelijk zijn.
Iedereen die wel eens in Frankrijk komt kent wel die grote rekken vol flessen bij de benzine stations.
Ook gaat de gaskraan in Groningen verder open dan aanvankelijk was gedacht, maar wel minder ver dan waar het vorige kabinet begin januari voor waarschuwde.NOS schreef:Door de oorlog in Oekraïne staat de leveringszekerheid van gas onder druk en zoekt het kabinet naar allerlei manieren om minder afhankelijk te worden van Russisch gas. Een manier is toch weer gas winnen in Groningen, maar het kabinet wil dat zo veel mogelijk beperken en andere bronnen aanspreken.
De reden dat het stil is, is omdat de arm van Poetin reikt tot aan de Bergermeer.Ook in Nederland zijn er zorgen over de gasvoorraad. De gasopslag Bergermeer, de grootste commerciële gasopslag van Noord-West Europa, is voor een groot deel leeg. De reden: de Russische mede-eigenaar Gazprom weigert zijn deel te vullen.
Hartstikke leuk, die marktwerking. Was dat niet een ideetje van de VVD?De grootste commerciële gasopslag van Noord-West Europa is eigendom van energiebedrijf Taqa uit Abu Dhabi, het Nederlandse staatsbedrijf Energie Beheer Nederland (EBN) en Gazprom. In ruil voor een grote investering in de gasopslag bedongen de Russen in 2009 42 procent van de capaciteit.
Kortom, voor een deel betaald de belastingbetaler de marktwerking en het andere deel blijft leeg.Als compromis heeft het kabinet besloten Bergermeer voor tweederde te vullen, waarvoor 623 miljoen euro subsidie is uitgetrokken.
Spotgoedkoop is echt wel wat overdreven.Snelheid schreef: 12 sep 2022, 19:45 Nederland kan helemaal zelfvoorzienend zijn we hebben olie,gas,alleen de regenten in Den Haag verpatsen het het laatste nieuws in deze, we verkopen gas naar het buitenland voor een grijpstuiver en kopen duur gas in.................. is men gek of gek.
Bij een goed beleid zou gas en olie hier te lande spot goedkoop kunnen zijn betaal baar voor iedereen.
Juist.Tiberius Claudius schreef: 12 sep 2022, 19:52Spotgoedkoop is echt wel wat overdreven.Snelheid schreef: 12 sep 2022, 19:45 Nederland kan helemaal zelfvoorzienend zijn we hebben olie,gas,alleen de regenten in Den Haag verpatsen het het laatste nieuws in deze, we verkopen gas naar het buitenland voor een grijpstuiver en kopen duur gas in.................. is men gek of gek.
Bij een goed beleid zou gas en olie hier te lande spot goedkoop kunnen zijn betaal baar voor iedereen.
Maar hadden we het niet in de uitverkoop gedaan, dan hadden we nu helemaal geen probleem.