Mart schreef: 15 sep 2022, 21:10
Oplossingen zijn niet zo relevant meer; daarvoor heeft men genoeg tijd gehad terwijl de kloof alleen maar is gegroeid. De haat tegen de kleine groep rijken neemt duidelijk toe naarmate de armoede toeneemt en zich uitspreidt. Nadenken over oplossingen begint steeds minder een optie te worden. Genoegdoening is het belangrijkst; oplossingen volgen doorgaans later -- en zoniet, jammer dan. De adel in Frankrijk werd uit de weg geruimd en een oplossing kwam daarna, de onderdrukkers en hun families werden vermoord op Haïti en de slavernij werd vervolgens uit de wereld geholpen, de burgeroorlog kostte een enorme hoeveelheid aan doden maar ook in de VS betekende dat een grote vooruitgang en werd vervolgens ook daar een eind gemaakt aan slavernij, etc.
Ik heb eens wat gelezen over de Franse revolutie en over Haïti. Je leeft in een fuik.
Toen de revolutie begon vond men dat alle mensen (dus ook die in de koloniën gelijk waren).
Al snel werd dat aangepast, toen men zag wat voor prijskaartje daar aan hing.
En wat als er meer Keizers zijn geweest dan maanden Geachte Senatoren?
Op papier zijn alle mensen gelijk maar in het echt niet zijn veel mensen minder dan een rat wordt niet hard op gezegd door de hoogverheven D 66 adepten maar ze laten het uit alles blijken zo ook VVD en Groen-Links en Volt is daar een uit gesproken voorbeeld van.En CDA pleegt verraad aan hun eigen achterban.
Zouden alle mensen gelijk zijn zou er al zo geen honger zijn in dit land enz enz enz.
Oja voor dat er wordt gezegd wat haal je weer uit tegen deze partijen..................voor de goede orde ..................politieke partijen zouden niet moeten bestaan ze zijn een ramp voor een land en dit land NL dus.
Mullog schreef: 16 sep 2022, 06:51
Ik heb eens wat gelezen over de Franse revolutie en over Haïti. Je leeft in een fuik.
Toen de revolutie begon vond men dat alle mensen (dus ook die in de koloniën gelijk waren).
Al snel werd dat aangepast, toen men zag wat voor prijskaartje daar aan hing.
Al deze historische revoluties hebben niets veranderd aan de kloof rijkdom- armoede, ware het anders dan zou er per heden geen ophef meer over de steeds groter wordende verschillen bestaan. Een mondiale revolutie zie ik persoonlijk als een volstrekt onrealistische verwachting. Wat dan resteert, zijn mogelijk meer plaatselijke/ regionale uitbarstingen en zulke uitbarstingen veranderen ten diepste het geldende paradigma niet. Iedereen staat er helaas zelve voor hoe hij/ zij de komende grote en m.i. blijvende financiële problemen het hoofd gaat bieden. De historische praktijk toont aan dat ook daarin geen gelijkheid bestaat, dus kommer en kwel voor de ene ( die hun hoop/ verwachting hebben op oplossing geleverd door anderen ) en min of meer soepel door de ellende glijden bij de ander ( de problemen zelf oplossen ). De talenten zijn helaas niet gelijk verdeeld.