carramba schreef:Jerommel schreef:carramba schreef: Complexiteit is er niet ineens het komt voort uit een simpel begin.
Voorbeeld?
Neem een enkele cel als simpel begin en neem vervolgens een compleet organisme die uit vele samenwerkende cellen bestaat. Het eindresultaat is dan veel complexer dan het beginstadium.
Zoals een bevruchte eicel die tot een volwassen organisme groeit?
Maar dat komt uit de ouders voort, die zijn evenzo complex.
Jerommel schreef:Dat zie je ook bij schrift..... eerst eenvoudige krasjes en naar mate de tijd verstrijkt ontwikkelen we complexere tekens en uiteindelijk een alfabet. Dat is een veronderstelling, volgens het evolutie-idee, dat de mens ooit een domme holbewoner was.
Maar onze mond, tong en stembanden zijn gemaakt voor gearticuleerde spraak, dus met een paar lompe krassen kan je dat nooit optekenen.
Toch konden die vermeende domme holbewoners niet zo schrijven als wij dat nu kunnen. Wil je bewijs? Koop een goed boek over archeologie, typografie en andere zaken die er mee te maken hebben. Maak een reis naar vindplaatsen, etc.
Tja, ik ken de gedachte er achter ook wel, maar ook nu heb je nog simpele volken, die min of meer met de natuur leven, als kleine stammen, primitief.
Primitief betekent niet "oud".
Maargoed, ik zeg daarom steeds dat het ons allemaal ook maar door de strot wordt geduwd en ook tot de evolutiegedachte verleid worden.
In media en ook onderwijs is de beslissing overduidelijk op evolutie gevallen.
En het komt overal als uitgangspunt en of thema terug...
Dit terwijl de zaak voor evolutie toch veel veel zwakker is dan voor creatie, maar dat vertellen ze er gewoon niet bij...
Het gaat om de oorsprongsvraag van de duidelijke kenmerken van intelligent ontwerp en bouw van het fenomeen dat wij de levende natuur noemen, waar wij tenslotte toch ook een deel zijn.
Jerommel schreef:carramba schreef: We zien telkens dat alles een simpel begin heeft...
Ja, dat zei je al, maar je moet met een voorbeeld komen, denk ik.
Je vergeet namelijk dat een organisme niet iets kan voortbrengen dat complexer is dan het zelf, of in groepsverband, complexer dan de groep.
Maar eigenlijk is de mens de enige diersoort die "out of the box" kan denken, en inderdaad door simpel te beginnen, tot zeer complexe handelingen en creaties kan komen.
Ik denk van wel. Dat kan je zien als twee simpele cellen bij elkaar brengen (eicel en zaadcel) er komt dan iets veel complexer als eindresultaat
Aha, maar dat is een deel van een evenzo complex, zo niet complexere oorsprong.
Het is namelijk het recombineren van DNA van de ouders door middel van voortplantingscellen, 1 van de man en 1 van de vrouw, samen een 1 cellig mens in zijn vroegste fysieke stadium.
Ja, het is, als je bedenkt op welk microscopisch miniscuul niveau we allemaal beginnen, toch ongelooflijk eigenlijk.
Nog ongelooflijker is dat die éne cel min of meer zelfstandig groeit tot een compleet kind.
Maar dan zit de complexiteit toch kennelijk al in die 2 halve cellen van de ouders, die samen in een één cellig mensje, een bevruchte eicel, hun DNA combineerden.
Jerommel schreef:carramba schreef:god heeft geen simpel begin maar is de meest denkbare complexiteit. Ik denk dat je als antwoord op complexiteit niet een nog grotere complexiteit kan geven. Je schept dan een paradox waar je niet meer uitkomt. God is dus geen eenvoudige verklaring voor het universum maar juist een extreem complexe die je met een nonantwoord tracht te verklaren....
Creationisten krijgen altijd het verwijt dat het voor hen simpel is om te zeggen: "God deed het".
En dat is ook simpeler dan een plausibel naturalistisch ontstaans-verhaal bedenken.
Maar daar gaat het helemaal niet om.
Het gaat er om wat nu de waarheid is; Schepping of Evolutie.
Mee eens dat laatste. Evolutie is soms ingewikkeld en moeilijk te begrijpen.
Zodra je begrijpt dat het om het natuurlijke selecteren van mutaties gaat, waardoor complexe doelgerichte systemen ontstaan die dan ook nog dominant worden in de gene pool, weet je eigenlijk al dat het bullshit is.
Het is simpeler om te zeggen "God deed het"
Inderdaad, maar het is ook veel plausibeler.
een terecht verwijt.
Nee, toch niet, want het is ook veel plausibeler.
En in de praktijk bluft de naturalist met wetenschap dit, en wetenschap dat, maar nog steeds is er geen plausibele naturalistische verklaring voor de oorsprong van de levende natuur zoals we haar kennen, voor zover we haar kennen, want er is nog heel veel wat de wetenschap niet weet.
We weten alleen dat de bouwstenen op celniveau hun ding doen, het is levende nanotechnologie, en belachelijk complex.
De fossielen laten ook geen evolutie zien.
En daarom is het niet te geloven dat evolutie niet waar is, want ondanks alles gelooft iedereen er zo'n beetje in...
En dat is op zich al niet te geloven...