Bs"dpeda schreef: De Himalaya bestond met zijn bijna 9000 meter hoge toppen ruim 4000 jaren geleden nog niet ( geschatte leeftijd ca 35 miljoen jaren ). Datzelfde geldt ook voor de vele andere hoge bergketens ( vele miljoenen jaren oud gedateerd ).
Laten we eens kijken naar wat andere bergketens:
Eenzelfde verschijnsel zien we ook in de Andes in Zuid Amerika. Die worden ook geacht 50 miljoen jaar geleden gevormd te zijn, maar toen Darwin (ja, familie van, en zelfs de enig echte) tijdens zijn reis met de Beagle Zuid Amerika aandeed, was hij verbaasd toen hij zag dat aan de voet van de Andes, er een brandingslijn zichtbaar was op 400 meter hoogte.
Hij was nog verbaasder toen hij zag dat de schelpen op die hoogte nog intact en niet vergaan waren, wat er op wees dat de verheffing van de berg plaatsgevonden had in een recent verleden, voordat de schelpen vergaan waren. (Charles Darwin, Geological Observations on the Volcanic Islands and Parts of South America, Pt. II, Chap. 15.)
Dus de bewijzen dat die bergen van "50 miljoen jaar oud" in recente tijden omhooggeschoten zijn, zijn overvloedig.
Maar nou wil het geval dat er in Bolivia een havenstad is, de naam is Tiahuanaco. De stad is gebouwd met reusachtige rotsblokken, en heeft een haven voor meer dan 100 schepen. Het had in het verleden een bevolking van ongeveer 50.000 mensen, maar is nu totaal verlaten.
Het moet met zijn haven aan zee gelegen hebben, maar het gekke is dat die havenstad nu in de Andes op bijna 4000 meter boven de zeespiegel ligt.
En dat is natuurlijk wel een beetje vreemd, een havenstad zo'n 4000 meter boven de zeespiegel in de bergen.
Er zijn rond die stad ook vele terassen om voedsel te verbouwen, maar het enige probleem is dat je op die hoogte geen voedsel kan verbouwen.
En de terassen lopen door tot onder de eeuwige sneeuw. Hoever ze doorlopen tot onder de eeuwige sneeuw kunnen we niet zeggen.
Zelf denk ik dat het wat teveel gevraagd is om aan te nemen dat men besloot om een havenstad te gaan bouwen op 4000 meter hoogte boven zeenivo, en dat men de eeuwige sneeuw opzij schoof om terassen te gaan bouwen waar niks kon groeien en die binnen de kortste keren weer onder de sneeuw zouden verdwijnen.
Vele wetenschappers kunnen zich in die logica vinden, en gaan er van uit de Tiahuanaco op zeenivo gebouwd werd, en dat door een enorme beroering der aardkost in het recente verleden, de stad bijna 4000 meter opgetild werd toen de Andes zich vormden.
Nou als we uitgaan van 0,2 mm per jaar bergverheffing, dan duurt het optillen tot 4000 meter + NAP een slordige 20 miljoen jaar.
Waren er toen volgens de evotheorie al mensen die grote steden en havens bouwden, en een hoogontwikkelde beschaving hadden?
Ik dacht het niet hé?
Dus dan moet de tijdslijn voor de Andes toch wat ingekort worden.
Archeologische en koolstofdateringen geven aan dat de stad ongeveer 4000 jaar oud is.
De pyramiden zijn van na de zondvloed.peda schreef:De piramiden van Egypte doorstonden de gigantische zondvloed krachten volledig zonder schade op te lopen. Vele mitsen en maren om het zondvloed verhaal van de grond te krijgen.