Jerommel schreef: ↑26 okt 2020, 18:24
Okay dan.
Occam's razor.
Occam's razor dicteert in deze discussie het volgende:
We zien dus in de levende natuur overal een niveau van complexiteit, doelgerichtheid en efficientie dat ver boven het menselijke staat, dus de conclusie is dat de oorzaak er van ook van bovenmenselijk niveau is.
Let op, ik introduceer hier geen complexe wezens zoals God of goden.
Ik kijk alleen naar het zichtbare (levende natuur, van nano niveau tot geheel) en onderken als mens dat we dit niet zelf kunnen fabriceren.
Logische conclusie is dan dat de oorzaak (wat die ook moge zijn geweest) bovenmenselijk is.
Zeker niet ondermenselijk in elk geval.
Wat versta je onder "bovenmenselijk niveau"? Dat lijkt mij een term die multi-interpretabel is. De natuurkrachten (zoals de zwaartekracht) kan ik als "bovenmenselijk" zien. De natuurkrachten zijn inderdaad geen complexe wezens.
Jerommel schreef:
Dan over data corruptie.
Je kan stellen dat de genen een soort datadragers zijn.
Toevallig is het ook de meest compacte datadrager die de mens kent.
Vrij geniaal dus. Kleiner kan het ook niet, want het is al op moleculair niveau.
Maargoed, het bevat dus programmatuur die bepaalt hoe een organisme vorm aanneemt.
Ga je daar onbedoelde veranderingen in aanbrengen, dan is het voor de hand liggend dat de kwaliteit er van schteruit gaat.
Het is datacorruptie.
Wat er volgens mij gebeurt met de termen als
datadragers en
programmatuur is dat deze metaforen verkeerd worden gebruikt (of men te ver doorslaat in de termen) om een punt te maken. Het 'lijkt' op data en heeft inderdaad informatie. Het is geen data zoals in een computerchip, maar het zijn biochemische structuren.
Deze vorm van wetenschap is onderdeel van de biologie en de kennis die daaruit voorkomt spreekt de ET niet tegen. Integendeel, zij is onderdeel van het gehele wetenschappelijke verklaringsmodel van de ET.
Jerommel schreef:
Nog over de bacterieën,
Nee, ik ben zeker ook geen expert of geleerde.
Dus ik weet zeker niet alles en van veel weet ik niks.
Maar ik verdoe mijn tijd al langer dan vandaag met dit soort discussies, dus ik kan wel de veel voorbij gekomen zaken behappen, maar tot op zekee hoogte.
Ik vergeet soms ook dingen weer...
Waar het, als ik het wel heb, nu met de gevariëerde gene pool van een bacteriesoort om gaat, is dat er niveaux van mutaties zijn.
Misschien heb ik het verkeerd onthouden...
Maar ik dacht dat er delen van de genen zeg maar "mogen" muteren en andere delen weer niet.
Ik heb ooit begrepen dat de resistente variatie gewoon nog steeds een bacterie van dezelfde soort is, dus geen essentiële verschillen met de niet resistente.
Ik weet eigenlijk niet of dit onder epigenetica valt, maar dat zou zomaar kunnen.
Je geeft zelf aan dat je geen expert bent, niet alles weet en dingen vergeet. Ik zit in hetzelfde schuitje. We zijn beiden geen expert op het gebied, dus dan heeft het volgens mij geen zin om er inhoudelijk op te reageren: we kunnen het gewoon niet. Het vergt jarenlange studie, onderzoek en toewijding om een onderdeel van de biologie te doorgronden.
Ik kan niet anders dan de wetenschap vertrouwen (en daar heb ik goede redenen voor: wetenschap werkt en levert betrouwbare kennis op). En feit is dat er een wetenschappelijke consensus is over de ET.
Jerommel schreef:
Misschien kan Inktvlam hier uitsluitsel over geven.
Hij weet meer dan ik.
Dat betwijfel ik ten zeerste.