===
Ik bedoel natuurlijk dat God wordt gebruikt om de gaten in onze kennis in te vullen. En zo heeft de gelovige altijd gelijk. Als je het niet weet, pas dan de kracht van God er maar op toe. En je bent uit de brand. Maar zo werkt het niet,small brother schreef: 02 dec 2021, 11:16Ja, ik snap je wel. In wezen is dat ook mijn punt: spreek niet van krachten, als het natuurwetten zijn. Krachten zijn in principe toverachtige verschijnselen, vooral zo genoemd omdat ze ervan getuigen dat de mens ze niet bevatten kan. Ik reserveerde het begrip Kracht dan ook voor uitsluitend dat allergrootste, dat aan alles vooraf gaat of dat eraan ten grondslag ligt.Zolderworm schreef: 01 dec 2021, 14:38 Met de kracht van God kun je alles verklaren. Zoals raadsels binnen de fysica.
Kosmologische constante: Het staat nu vast dat de expansie van het heelal versnelt. Hoe komt dat? De kracht van God.
Bolbliksem: Wat gloeit daar precies? Hoe kan dat verklaard worden? De kracht van God.
Baryon-asymmetrie: Hoe komt het dat er meer materie is dan antimaterie? De kracht van God.
Fundamentele constanten in de fysica: Waarom zijn ze zoals ze zijn en niet anders? De kracht van God.
Melkwegstelseldraaiingsprobleem: Hoe komt het dat de buitenste elementen van de Melkweg even snel rond de kern draaien als de binnenste? De kracht van God.
Kosmische inflatie? De kracht van God.
Magnetische monopolen: Zijn er deeltjes die 'magnetische lading' dragen? En zo ja, waarom zijn die zo moeilijk te ontdekken? De kracht van God.
Pijl van de tijd? De kracht van God.
Bigfoot? De kracht van God.
De mothman? De kracht van God.
Waarom de hartige taarten van Zolderworm altijd mislukken? De kracht van God.
Jouw hartige taarten zijn tot mislukken gedoemd, doordat jij te weinig kennis hebt van de wetten die God heeft gegeven. Je kunt het niet goed doen. En pas als je je leven gaat zuiveren en heiligen en de wil van God zoekt, krijg je op die gezindheid zegen, en werken van genade en barmhartigheid. Die in geestelijke zin dus weer totaal anders verstaan moeten worden, dan je in blijdschap naar het vlees nu even zou kunnen denken. Maar indien goed begrepen, wel met ook een vleselijke kant, waarin ook je hartige taarten niet meer mislukken. Zo werkt de kracht van God, inderdaad. Maar indien goed verstaan, onderscheid je hem als kennis. Adam en Eva hadden alle kennis om bij het goede te kunnen blijven. En het probleem is dat de kennis niet wordt aangewend om de eigen goede toekomst veilig te stellen in een heilige omgang met het heden, maar wel om het genietingsmoment te plukken dat dichterbij ligt. Dat geeft een collisie met de geestelijke wetten van God. En als daarvan dan weer kennis is, dan ontstaat bitterheid en wrevel en een onverschillige wrok tot zelfs diepe haat. Of zicht op de eigen feilen, in berouw en bekering.
De mens, in goddelijke roeping, is gehouden en verplicht, om alles aan te wenden tot heiligheid en eerbaarheid en zuiverheid, tot eer van God. Om keuzes te maken van niet doen, en niet willen. Maar zolang het vlees en de begeerte en de dood grotere krachten uitoefenen op de mensen, dan het heilige, zal de mens begeren wat hem niet gegeven was om te begeren, en sterven. Merk op dat de keuzes gewoon over wetten gaan van goed en kwaad, en de wijze waarop die keuzes doorwerken als reactie op de geestelijke actie. In principe is alles een kwestie van botsen. Van behoud van energie. Van actie en reactie. Van beïnvloeding door alles wat op je af komt. Van het zuurdesemwonder van Huygens.