Zo is het met God ook. Hij heeft zich laten zien in de persoon van Jezus Christus en het is mogelijk een relatie met Hem op te bouwen. Zo leer je Hem kennen en krijg je kennis van Hem zoals je kennis zou krijgen over een vriend. Als men ingewikkelde zaken over zijn karakter wil weten dan moet je bij eenvoudige kennismaking beginnen net als bij natuurkunde en quantumechanica. Tgenstrijdigheden die de bijbel lijkr te hebben verdwijnen ook door meer kennis. Tegenstrijdigheden in het kararter van God verdwijnen ook wanneer er meer begrip komt.Zolderworm schreef: 05 dec 2021, 13:08Het gaat natuurlijk simpelweg om de dingen die we nog niet weten. Hoe kunnen we de relativiteitstheorie verenigen met de quantummechanica? Of hoe is het leven op de Aarde onstaan (niet gevolueerd, maar ontstaan)? We kunnen dan zeggen: we weten het niet, maar zoeken verder. Of we kunnen zeggen: het is kracht van God. In dat laatste geval vullen we een gat in onze kennis in met God.Barnabas schreef: 04 dec 2021, 12:46
Dat God gebruikt wordt om de gaten in onze kennis op te vullen is niet noodzakelijk zo. Bovendien kan dat niet goed gaan tenzij de kennis in geloof aangenomen wordt zoals men kennis zou aannemen van een deskundig leraar. Zo'n man geloof je ook omdat de maatschappij bevestigend over hem spreekt. Geloof is dus normaal. Men gelooft een leraar en wanneer men er mee aan de slag gaat blijkt dat het klopt wat hij zegt. Een gat in kennis hangt af van wat dat gat is. Wanneer men een brug bouwt en men gebruikt een nieuw materiaal waarvan geen kennis is dan kan men het praktisch nog niet toepassen. Men moet dan eerst iemand vinden die die kennis heeft. Geloof is overigens niet speciaal geloof in God, ik geloof ook dat jij ergens achter een computer oid. hebt zitten typen. Met God is het net als dat men les geeft. Iemand vertelt en men gelooft. Wanneer men iets niet weet dan kan men aannemen dat de leraar te vertrouwen is en dat moet men zelf bepalen. Het is tenslotte de beslissing van die eigen mens. Die mens moet leven en een besluit ten aanzien van zijn leven nemen, dus hij is ook degene die moet bepalen wat hij gelooft, welke les hij betrouwbaar acht.
In dergelijke gevallen is er namelijk geen leraar die ons eventjes vertelt hoe het precies zit. Je kunt wel geloven dat die er is. Maar ook dat is een kwestie van geloof.
Iemand zou kunnenzeggen dat de schepping door de kracht van God is ontstaan. Men kan dat natuurlijk in geloof aannemen, dat is normaal. Maar erg relevant voor het dagelijks leven is het niet. Maar iwe begint bij het eenvoudige kan ontdekken hoe het zit met schepping. Begin bij het begin. Hoe kun jij iets zeggen over een bijbel waarvan je het begin niet toepast. Dat is contact met God maken en Hem zoeken en Hem aanbidden.