Fabeltjes van zelfbespiegelende misleiding. Niets anders. Want elke structuur van gezag en autoriteit die wereldwijd kritisch wordt onderzocht staat open voor platte misleiding en ook voor tendensen en geraffineerde systemen van misleiding en verlijering.MagereHein schreef: ↑29 dec 2021, 09:24 Kijk er is verschil tussen iets aannemen op gezag, autoriteit, openbaring/wonder of traditie dan wel iets accepteren omdat t kritisch wereldwijd onderzocht is en altijd open staat voor suggesties en verbetering. Dat is voor mij t grote verschil tussen geloven en weten
Sus jezelf maar in slaap. Maar vergeet nooit, dat jij het bent die is gestopt met nadenken op gronden van aannames vanwege jouw geloof in het grote getal van consensus en vanwege jouw geloof in het kritisch onderzocht zijn en vanwege jouw aanname op gezag van dergelijke prachtig rustgevende sussingen.
Christus zegt: ieder moet zijn eigen weg zelf gaan. De leidslieden zijn het meest aansprakelijk voor de fouten, maar daarna is het ook ider voor zich, naar de maat van verstand en inzicht en geloof. En het goede nieuws is dat geloof als enige echte maat wordt gehanteerd, zodat je verstand niet uitmaakt.
Ondertussen is het geloof en is God wel degelijk wettig en verstandelijk en zoekend naar de hogere graden van kennis en vergelijking. Wie daarom méér zoekt, zal ook meer waarheid en recht en genade en zuiverheid vinden. Maak je maar geen illusies: dat geldt voor het Jodendom, en dat geldt voor de kerken, en dat geldt voor de maatschappelijk gevoelde moraal en dat geldt evengoed voor de Wetenschap.
Het beginsel van aannemen op het beter weten van anderen,
is dat je in slaap valt. De slaap is zacht, tot je ruw gewekt wordt,
want het is crisis alom, en jij zag het niet aankomen.
Jij had het niet geweten. Tot nu toe. Want ik zeg het.
Je mist iets.
Het beginsel van het geloof in een zeker weten,
is wakker worden en zijn, en niets geloven.
De realiteit is onthutsend en schokkend,
tot je de structuren herkent en begint te zien.
Want orde gaat via verstand en licht en zicht,
en jij weet steeds iets meer. Want je ziet het.
Er mist iets.