De Nederlandse BOEREN.

Een algemene plek voor bespreken van alles dat niet past in een ander meer gespecialiseerd subforum.
Moderatie: het moderatieteam
Leon
Berichten: 2853
Lid geworden op: 13 jun 2021, 18:45
Man/Vrouw: M
Locatie: Rotterdam

Re: De Nederlandse BOEREN.

Bericht door Leon »

Ooit betekende “goed boeren” dat je succes had.
[uit principe ben ik voor principes]
Gebruikersavatar
Tiberius Claudius
Berichten: 3064
Lid geworden op: 01 mei 2022, 12:43
Man/Vrouw: M

Re: De Nederlandse BOEREN.

Bericht door Tiberius Claudius »

small brother schreef: 15 jul 2022, 18:21
Tiberius Claudius schreef: 15 jul 2022, 18:18
Kom maar met een wetenschappelijk onderbouwde bron.
Ja, doe maar lekker lui of zelfvergenoegd achterover leunen. Maar wetenschap moet komen uit je hoofd. Elke gezonde gedachte kent wel een proefschrift dat die tegenspreekt.
Kortom:
Je hebt zo'n bron niet.
Je zit maar wat te bluffen.
En wat als er meer Keizers zijn geweest dan maanden Geachte Senatoren?
Gebruikersavatar
Tiberius Claudius
Berichten: 3064
Lid geworden op: 01 mei 2022, 12:43
Man/Vrouw: M

Re: De Nederlandse BOEREN.

Bericht door Tiberius Claudius »

Leon schreef: 15 jul 2022, 18:32 Ooit betekende “goed boeren” dat je succes had.
Klopt.
En je hoefde daar niet eens een boer voor te zijn.
En wat als er meer Keizers zijn geweest dan maanden Geachte Senatoren?
Willempie
Berichten: 1597
Lid geworden op: 26 okt 2021, 07:17
Man/Vrouw: M

Re: De Nederlandse BOEREN.

Bericht door Willempie »

Mullog schreef: 15 jul 2022, 17:38
Er is gewoon een stikstofprobleem. Daar kun je van alles van vinden. Je kunt het gewoon negeren en de biodiversiteit te grabbel gooien maar dat heeft allerlei risico's in zich, lees eens over de Dust Bowl waarbij de originele vegetatie vervangen werd door een monocultuur van graan. Maar goed als Nederland onder dwang van een minderheid verandert moet worden in een industriële vleesfabriek en mensen gaan daarin mee dan is dat democratie. Ik heb alleen de indruk dat er geen meerderheid voor is maar alleen een luidruchtige minderheid.

En dat de boeren over een kam worden geschoren hebben ze aan zichzelf te danken. In plaats van te zeggen, ja er is een probleem en wij zijn de grootste factor in dat probleem begon men met dat er geen probleem is, daarna dat de metingen niet klopte, toen dat alle weilanden alleen maar voor huizenbouw gebruikt zouden gaan worden, kortom van alles en iedereen is de schuld. Terwijl het om een probleem gaat waarbij de schuldvraag niet eens relevant is maar wel hoe het opgelost moet worden.

En inderdaad, de biologische boeren zijn met een aantrekkelijk plan naar het ministerie gegaan, maar ja de grote industriële graai boeren willen geld zien en hebben het niet over oplossingen.

En weet je waar het voedsel onbetaalbaar wordt? In landen waar ze het toch al niet kunnen betalen. De Nederlandse bevolking weet niet in wat voor luxe ze leven.

P.S. ik heb nog wel vertrouwen in de overheid, maar steeds minder in de politiek. En dat wordt vooral veroorzaakt door opportunisten zoals de PVV, FvD en als die eenmansfracties die er komen die uitstralen dat ze of alleen een issue willen behandelen of alleen op eigen gewin uit zijn of alleen uit zijn op het creëren van chaos. En dat de Nederlandse kiezer daar steeds meer intrapt maakt mij diep bedroefd.
Als dat jouw vaste overtuiging is, dan heb ik dat maar te aanvaarden en zelfs te respecteren. En als jij problemen hebt met andere geluiden, om wat voor psychologische redenen dan ook, dan heb ik dat ook maar te aanvaarden en te respecteren, denk ik. En als volwassen gesprekken onmogelijk worden, met argumenten en tegenargumenten, dan heb ik dat ook maar te aanvaarden, denk ik. Maar ik ben er zelf van overtuigd dat ik geen misleidende informatie verspreid. Als jij van mening bent dat dit wel het geval is wil ik wel graag weten welke informatie dan precies misleidend zou zijn.
Gebruikersavatar
dingo
Site Admin
Berichten: 3799
Lid geworden op: 04 mar 2013, 00:09
Man/Vrouw: M

Re: De Nederlandse BOEREN.

Bericht door dingo »

small brother schreef: 15 jul 2022, 17:56
dingo schreef: 15 jul 2022, 17:51
Toch vreemd dat meer dan de helft van de zuivel in de winkelschappen afkomstig is van Campina. Gelukkig is er ook biologische zuivel voorhanden.
Bij de slager kan ik bij wijze van spreke de koe aanwijzen voor mijn lapje vlees. Duur? Valt wel mee, je hoeft niet elke dag vlees te eten en je kan dan beter vlees dan de kiloknallers betalen. Dat de Nederlandse boeren dus de productie opgevoerd hebben, heeft dus alles te maken met winstmaximalisatie. Biologische boeren verdienen ook prima maar niet zoveel als de agro-ondernemers waar jij het over hebt.
Waarom vind jij zaken vreemd, die jijzelf kennen en begrijpen kunt?
Bekijk de cijfers, en zie dat export en import elkaar niet veel maken.

Productieve bedrijven afschalen op argument dat het ook met huiskamervlijt kan,
is rechtsreeks peuren uit het linkse gedachtegoed.
Respect voor de schepping is geen links gedachtegoed. Dieren exploiteren op de manier zoals dat gebeurt in de bioindustrie voor winstmaximalisatie is in schril contrast met het "je mag je dorsende os niet muilbanden" van meer dan 2000 jaar geleden.
Spreuken 26:4
small brother
Berichten: 791
Lid geworden op: 31 okt 2021, 17:01
Man/Vrouw: M

Re: De Nederlandse BOEREN.

Bericht door small brother »

Tiberius Claudius schreef: 15 jul 2022, 18:33
small brother schreef: 15 jul 2022, 18:21 Ja, doe maar lekker lui of zelfvergenoegd achterover leunen. Maar wetenschap moet komen uit je hoofd. Elke gezonde gedachte kent wel een proefschrift dat die tegenspreekt.
Kortom:
Je hebt zo'n bron niet.
Je zit maar wat te bluffen.
Dat is weer lui gepraat. En ook niet waar. Als je het niet met mij eens was, had je zelf iets zinnigs kunnen inbrengen, in plaats van onwaarheden te produceren. Gewoon omdat je iets weet. Meestal is wat je weet de achtergrond waarom je iets zegt. Zo maar ervan uitgaan dat mensen maar wat lopen te roeptoeteren is kwalijk, zeker als je ondertussen jezelf daarbij ruimhartig bedient van juist dat roeptoeteren van onwaarheden.

Nederland exporteerde in 2019 in totaal bijna 13,2 miljard kg melk en importeerde tegelijkertijd 7,2 miljard kg melk waardoor de nettomelkexport ongeveer 6 miljard kg bedroeg. Opvallend is dat, hoewel Nederland niet de grootste netto-zuivelexporteur in de EU is, Nederland in 2019 wel de meeste inkomsten uit de zuivelhandel haalde. De afgelopen twintig jaar waren in Nederland de inkomsten uit zuivelexport altijd ongeveer twee keer zo groot als de kosten van de geïmporteerde melk. Hieruit kunnen we concluderen dat in Nederland relatief veel omzet uit de zuivelexport wordt gegenereerd door de meerwaarde die aan deze zuivel wordt meegegeven. bron
small brother
Berichten: 791
Lid geworden op: 31 okt 2021, 17:01
Man/Vrouw: M

Re: De Nederlandse BOEREN.

Bericht door small brother »

dingo schreef: 15 jul 2022, 19:05 Dieren exploiteren op de manier zoals dat gebeurt in de bioindustrie voor winstmaximalisatie is in schril contrast met het "je mag je dorsende os niet muilbanden" van meer dan 2000 jaar geleden.
Dat is niet het onderwerp. Inkopen in China vanwege prijsminimalisatie, staat ook in schril contrast met je "je naaste liefhebben als je zelf", en trouwens ook met de geldtheorie (omloopsnelheid van geld) en trouwens ook met de regels van markwerking (inkopen op een plek die zo ver van de markt verwijderd is, dat geen marktwerking meer gevoeld wordt)
Mullog
Berichten: 4111
Lid geworden op: 27 jan 2020, 20:01
Man/Vrouw: M

Re: De Nederlandse BOEREN.

Bericht door Mullog »

small brother schreef: 15 jul 2022, 17:53
Mullog schreef: 15 jul 2022, 17:43
Nederland staat wereldwijd op de vierde plek van rijkste burgers ter wereld. Als ik dit zo lees dan kunnen we dus alleen vlees en melk exporteren naar de Verenigde Staten, Denemarken en Zwitserland want de rest van de wereld heeft minder rijke burgers en die kunnen het natuurlijk helemaaaaal niet betalen.

:lol: :lol: :lol:
Rijkdom is relatief. Ineenstorting komt op een moment, die tot dat moment niet als dreiging wordt onderkend.
Dat jij niet begrijpt wat ik zeg, hoeft jou nog niet te ontslaan van de zelfbespiegelende vraag waarom wat wij nuttigen, wordt geïmporteerd.
Je zou ook kunnen proberen uit te leggen in plaats van algemeenheden en ander onderwerp te doen.
hopper
Berichten: 14441
Lid geworden op: 19 jan 2020, 17:06
Man/Vrouw: M

Re: De Nederlandse BOEREN.

Bericht door hopper »

small brother schreef: 15 jul 2022, 17:28
hopper schreef: 15 jul 2022, 14:36 https://www.nrc.nl/nieuws/2022/07/15/al ... s-a4136538



Ik bedoel maar. Tegen de 'elite'. En dan te bedenken dat het 'de elite' is die de regenwouden ontbost voor soja, de eigenaar is van de veevoeder fabrieken enz.
Wat je zegt en inbrengt is dat jij het zelf bent die denkt in termen van hullie tegen zullie. Maar feitelijk is het veevoederargument leeg. Gras en mais zijn prima producten om het vee mee te voeren. Met ook een heel hoog absorptievermogen. Dat dan vervolgens die boeren persoonlijk wordt aangerekend dat ze veevoeder kopen op de markt, terwijl industrie en consument ook het vlees en de melk op de markt koopt, is opnieuw een kwestie van hullie tegen zullie: de sprekers zijn niet serieus geïnteresseerd in de inhoud. Ze willen bouwen zonder zelf pij te voelen, en de boer wordt samen met heel de voedselketen aan de dwingende consumentwensen opgeofferd. Met de rechterlijke uitspraken als argument en excuus om niet inhoudelijk de kwestie op te lossen bij de bron: de burgerbevolking die te lang te ongeïnteresseerd was op het punt van beheersing van het eigen leefmilieu.

De boer uitschakelen, is niets anders dan je nog heel even niet druk te hoeven maken op de gevolgen van onnadenkendheid op het eigen leefmilieu. Maar dan nadrukkelijk wel ten koste van de enigen die er dagelijks druk mee zijn om dat leefmilieu zo goed als het gaat te behouden en te bewaren.
De veeboer hebben we ook helemaal niet nodig. Zouden we allemaal vegetariër worden, dan hebben we veel minder landbouwareaal nodig. Ik ervaar dagelijks hoe ik van een paar m2 mijn buik voller dan vol kan eten. Het vrijgekomen areaal kunnen we dan aan Gods schepping besteden zoals God dat geschapen heeft: als natuur!
Mullog
Berichten: 4111
Lid geworden op: 27 jan 2020, 20:01
Man/Vrouw: M

Re: De Nederlandse BOEREN.

Bericht door Mullog »

Willempie schreef: 15 jul 2022, 19:02
Mullog schreef: 15 jul 2022, 17:38
Er is gewoon een stikstofprobleem. Daar kun je van alles van vinden. Je kunt het gewoon negeren en de biodiversiteit te grabbel gooien maar dat heeft allerlei risico's in zich, lees eens over de Dust Bowl waarbij de originele vegetatie vervangen werd door een monocultuur van graan. Maar goed als Nederland onder dwang van een minderheid verandert moet worden in een industriële vleesfabriek en mensen gaan daarin mee dan is dat democratie. Ik heb alleen de indruk dat er geen meerderheid voor is maar alleen een luidruchtige minderheid.

En dat de boeren over een kam worden geschoren hebben ze aan zichzelf te danken. In plaats van te zeggen, ja er is een probleem en wij zijn de grootste factor in dat probleem begon men met dat er geen probleem is, daarna dat de metingen niet klopte, toen dat alle weilanden alleen maar voor huizenbouw gebruikt zouden gaan worden, kortom van alles en iedereen is de schuld. Terwijl het om een probleem gaat waarbij de schuldvraag niet eens relevant is maar wel hoe het opgelost moet worden.

En inderdaad, de biologische boeren zijn met een aantrekkelijk plan naar het ministerie gegaan, maar ja de grote industriële graai boeren willen geld zien en hebben het niet over oplossingen.

En weet je waar het voedsel onbetaalbaar wordt? In landen waar ze het toch al niet kunnen betalen. De Nederlandse bevolking weet niet in wat voor luxe ze leven.

P.S. ik heb nog wel vertrouwen in de overheid, maar steeds minder in de politiek. En dat wordt vooral veroorzaakt door opportunisten zoals de PVV, FvD en als die eenmansfracties die er komen die uitstralen dat ze of alleen een issue willen behandelen of alleen op eigen gewin uit zijn of alleen uit zijn op het creëren van chaos. En dat de Nederlandse kiezer daar steeds meer intrapt maakt mij diep bedroefd.
Als dat jouw vaste overtuiging is, dan heb ik dat maar te aanvaarden en zelfs te respecteren. En als jij problemen hebt met andere geluiden, om wat voor psychologische redenen dan ook, dan heb ik dat ook maar te aanvaarden en te respecteren, denk ik. En als volwassen gesprekken onmogelijk worden, met argumenten en tegenargumenten, dan heb ik dat ook maar te aanvaarden, denk ik. Maar ik ben er zelf van overtuigd dat ik geen misleidende informatie verspreid. Als jij van mening bent dat dit wel het geval is wil ik wel graag weten welke informatie dan precies misleidend zou zijn.
Volwassen gesprekken worden gevoerd op basis van juiste informatie. Als jij ervan overtuigd bent dat jou informatie juist is, dan is dat zo. Maar het is sowieso een zwakte bot om met de groene revolutie in Afrika aan te komen dragen als we het hebben over Nederlandse boeren en de stikstof problematiek. Inhoudelijk komt er niet veel anders van je dan dan stukken van niche bewoners die buiten hun domein aan het dwarrelen zijn.

10 ton stikstof per jaar per hectare grasland lijkt mij een mooi staaltje van misleidende informatie.
hopper
Berichten: 14441
Lid geworden op: 19 jan 2020, 17:06
Man/Vrouw: M

Re: De Nederlandse BOEREN.

Bericht door hopper »

Leon schreef: 15 jul 2022, 18:32 Ooit betekende “goed boeren” dat je succes had.
Je kunt nog altijd 'goed boeren' op Gods akker.

(Om het maar weer eens een twist te geven waar dit forum eigenlijk over gaat.)
Gebruikersavatar
dingo
Site Admin
Berichten: 3799
Lid geworden op: 04 mar 2013, 00:09
Man/Vrouw: M

Re: De Nederlandse BOEREN.

Bericht door dingo »

small brother schreef: 15 jul 2022, 21:07
dingo schreef: 15 jul 2022, 19:05 Dieren exploiteren op de manier zoals dat gebeurt in de bioindustrie voor winstmaximalisatie is in schril contrast met het "je mag je dorsende os niet muilbanden" van meer dan 2000 jaar geleden.
Dat is niet het onderwerp. Inkopen in China vanwege prijsminimalisatie, staat ook in schril contrast met je "je naaste liefhebben als je zelf", en trouwens ook met de geldtheorie (omloopsnelheid van geld) en trouwens ook met de regels van markwerking (inkopen op een plek die zo ver van de markt verwijderd is, dat geen marktwerking meer gevoeld wordt)
Klopt, jij begon over links gedachtegoed terwijl mijn gedachtegoed over de schepping bijbels gefundeerd is. Dat wilde ik wel even recht zetten.
Spreuken 26:4
Gebruikersavatar
dingo
Site Admin
Berichten: 3799
Lid geworden op: 04 mar 2013, 00:09
Man/Vrouw: M

Re: De Nederlandse BOEREN.

Bericht door dingo »

hopper schreef: 15 jul 2022, 21:42
Leon schreef: 15 jul 2022, 18:32 Ooit betekende “goed boeren” dat je succes had.
Je kunt nog altijd 'goed boeren' op Gods akker.

(Om het maar weer eens een twist te geven waar dit forum eigenlijk over gaat.)
Je kan ook Gods water over Gods akker laten lopen en hopen dat het stikstof spontaan verdwijnt. Ik ben zelf meer van bid en werk.
Spreuken 26:4
hopper
Berichten: 14441
Lid geworden op: 19 jan 2020, 17:06
Man/Vrouw: M

Re: De Nederlandse BOEREN.

Bericht door hopper »

Mullog schreef: 15 jul 2022, 21:41

10 ton stikstof per jaar per hectare grasland lijkt mij een mooi staaltje van misleidende informatie.


https://www.rvo.nl/sites/default/files/ ... 9%20v1.pdf

Zie onder het kopje 'stikstof'. Voor grasland 345 kg. (0.345 ton). Zou je er 10 ton op aanbrengen dan gaat het gras dood. Dat weet iedereen.... (die bekend is met d materie)
Gebruikersavatar
vegan-revolution
Berichten: 609
Lid geworden op: 20 feb 2022, 01:19
Man/Vrouw: M

Re: De Nederlandse BOEREN.

Bericht door vegan-revolution »

Willempie schreef: 11 jul 2022, 13:11vergeet ook alsjeblieft niet dat ze ons van voedsel voorzien.
In zoverre je dierlijke producten afkomstig van vee als voedsel beschouwt, ja. Maar het houden van vee is volstrekt overbodig voor een goede en evenwichtige voedselvoorziening voor mensen. En het probleem zit op tal van vlakken bij de veeteelt. Dus waarom het houden van vee niet wereldwijd compleet afschaffen? Als boeren zich beperken tot akkerbouw en tuinbouw dan mogen boeren wat mij betreft protesteren wat ze willen als ze onheus bejegend worden. Maar de problemen van veeteelt ontkennen is de kop in het zand steken. Wees liever geen struisvogel.
Denken "wij zijn (ik ben) beter dan de rest" heeft helaas al veel verpest
J-W
Berichten: 2465
Lid geworden op: 16 aug 2019, 09:27
Man/Vrouw: M

Re: De Nederlandse BOEREN.

Bericht door J-W »

vegan-revolution schreef: 16 jul 2022, 08:08
Willempie schreef: 11 jul 2022, 13:11vergeet ook alsjeblieft niet dat ze ons van voedsel voorzien.
In zoverre je dierlijke producten afkomstig van vee als voedsel beschouwt, ja. Maar het houden van vee is volstrekt overbodig voor een goede en evenwichtige voedselvoorziening voor mensen. En het probleem zit op tal van vlakken bij de veeteelt. Dus waarom het houden van vee niet wereldwijd compleet afschaffen? Als boeren zich beperken tot akkerbouw en tuinbouw dan mogen boeren wat mij betreft protesteren wat ze willen als ze onheus bejegend worden. Maar de problemen van veeteelt ontkennen is de kop in het zand steken. Wees liever geen struisvogel.
En melkprodukten?
Gebruikersavatar
Tin
Beheerder
Berichten: 7403
Lid geworden op: 08 mar 2013, 19:20
Man/Vrouw: M
Locatie: Den Haag

Re: De Nederlandse BOEREN.

Bericht door Tin »

Een vegan gebruikt geen melkproducten.
Gelukkig wordt vegan steeds populairder. :)
Als we als consument een vegan revolution zouden ontketenen zou de boer ook zonder regeringsmaatregelen zich wel moeten aanpassen. Maar zo vooruitstrevend zal de consument als geheel niet zijn. Misschien is de geest nog gewillig. Maar het vlees is zwak...
Sebastiaan.

Niets is wat het lijkt.
J-W
Berichten: 2465
Lid geworden op: 16 aug 2019, 09:27
Man/Vrouw: M

Re: De Nederlandse BOEREN.

Bericht door J-W »

Broodje kaas, heerlijk..........
Bonjour
Moderator
Berichten: 7789
Lid geworden op: 12 aug 2016, 12:32
Man/Vrouw: M

Re: De Nederlandse BOEREN.

Bericht door Bonjour »

Even gegoogeld.
https://www.eendrachtrouveen.nl/nieuws/ ... -en-vlees/

Wat ik eruit haal: Als we minder vlees eten, kan er een andere soort koe gehouden worden en kan de uitstoot naar beneden.

En er zijn ook alternatieven voor melk. Het is volgens mij wel even wennen aan de smaak. Maar dat geldt voor alles. Bier, wijn, spruitjes.

We hebben in ieder geval de veestapel van nu niet per se nodig.
Praten zonder inzicht, kan leiden tot rampen zonder uitzicht.
Peda.
Inzicht vergt verificatie.
Gebruikersavatar
Tin
Beheerder
Berichten: 7403
Lid geworden op: 08 mar 2013, 19:20
Man/Vrouw: M
Locatie: Den Haag

Re: De Nederlandse BOEREN.

Bericht door Tin »

Neem een broodje vegalife 'kaas' .
Ook lekker hoor.
En wie in deze vakantietijd nog een tip wil om vegan uit te proberen: ga eens naar hotel Nicolay1881 in Zeltingen aan de Moezel.
Ik heb echt vrijwel nooit zo'n uitgebreid ontbijtbuffet gezien in een hotel als daar. Heerlijk.
En......... alles vegan. :)
Sebastiaan.

Niets is wat het lijkt.
Gebruikersavatar
Tiberius Claudius
Berichten: 3064
Lid geworden op: 01 mei 2022, 12:43
Man/Vrouw: M

Re: De Nederlandse BOEREN.

Bericht door Tiberius Claudius »

Bonjour schreef: 16 jul 2022, 08:57 Even gegoogeld.
https://www.eendrachtrouveen.nl/nieuws/ ... -en-vlees/

Wat ik eruit haal: Als we minder vlees eten, kan er een andere soort koe gehouden worden en kan de uitstoot naar beneden.

En er zijn ook alternatieven voor melk. Het is volgens mij wel even wennen aan de smaak. Maar dat geldt voor alles. Bier, wijn, spruitjes.

We hebben in ieder geval de veestapel van nu niet per se nodig.
We kunnen ook louter een soort synthetisch voedsel gaan eten en drinken, dat trekt me echter helemaal niet.
Zou wel voordelen hebben zeker als men: honden , katten en mensenbrokken het zelfde maakt.
Dan eten de dieren weer gewoon met de pot mee, net als vroeger. :D
Je bent ook snel klaar wat brokken in de pan, beetje water er bij en verdelen.

Ik vind wel iets anders.
Een gebied moet zichzelf op een behoorlijke manier kunnen voeden, kan dat niet dan wonen daar teveel mensen.

PS.
De mens is eigenlijk een carnivoor.
En wat als er meer Keizers zijn geweest dan maanden Geachte Senatoren?
hopper
Berichten: 14441
Lid geworden op: 19 jan 2020, 17:06
Man/Vrouw: M

Re: De Nederlandse BOEREN.

Bericht door hopper »

Bonjour schreef: 16 jul 2022, 08:57 Even gegoogeld.
https://www.eendrachtrouveen.nl/nieuws/ ... -en-vlees/

Wat ik eruit haal: Als we minder vlees eten, kan er een andere soort koe gehouden worden en kan de uitstoot naar beneden.

En er zijn ook alternatieven voor melk. Het is volgens mij wel even wennen aan de smaak. Maar dat geldt voor alles. Bier, wijn, spruitjes.

We hebben in ieder geval de veestapel van nu niet per se nodig.
uit je link:
Nederlandse melkveehouders, zegt Vellinga, houden in overgrote meerderheid koeien van het ras Holstein-Friesian. Maar er zijn ook heel andere rassen. Bijvoorbeeld de Jersey-koe heeft als kenmerk dat ze minder methaan produceert doordat ze lichter is en minder voer nodig heeft: een derde minder voor dezelfde hoeveelheid melk. Volgens Brits onderzoek stoot een Jersey per jaar 40 procent minder methaan uit dan een Holstein-Friesian.
Hieruit blijkt al dat boeren een conservatief volkje is wat niks wil. Logica zegt mij dat een derde minder voer ook een derde minder stikstof emissie is. Dat zal niet 100% waar zijn, er zijn vast wel nog andere factoren. Maar in de wei zie ik nog massaal Holstein-Frisian koeien staan.
Maar stappen Nederlandse boeren massaal over op de Jersey om zo hun emissie te reduceren? Nee. Het aantal Jersey-koeien in Nederland is de afgelopen vijftien jaar ongeveer acht keer zo groot geworden. Maar het zijn er nog altijd maar zo’n tienduizend. Daartegenover staan een kleine twee miljoen Holstein-Friesian-koeien. Voor de uitstoot van broeikasgassen is deze verdeling niet gunstig.
M.a.w. Ook het klimaatprobleem laten de boeren versloffen. Lekker makkelijk om klimaatontkenner te zijn, maar dit krijgen ze ook nog op hun bordje.
Kunnen ze wéér de snelweg blokkeren....

Dus laat de regering ajb nu doorpakken , zo kan het niet langer. Wie niet horen wil moet maar voelen.
hopper
Berichten: 14441
Lid geworden op: 19 jan 2020, 17:06
Man/Vrouw: M

Re: De Nederlandse BOEREN.

Bericht door hopper »

Tiberius Claudius schreef: 16 jul 2022, 09:22

PS.
De mens is eigenlijk een carnivoor.
Iedereen die een hond heeft (dat is een carnivoor) weet dat de mens geen carnivoor is , maar een omnivoor. (We zijn geen koe ook, dat is een echte herbivoor)

Maar in een bepaalde mate is vlees en vis wel goed voor een mens.
Gebruikersavatar
Tiberius Claudius
Berichten: 3064
Lid geworden op: 01 mei 2022, 12:43
Man/Vrouw: M

Re: De Nederlandse BOEREN.

Bericht door Tiberius Claudius »

hopper schreef: 16 jul 2022, 10:00
Tiberius Claudius schreef: 16 jul 2022, 09:22

PS.
De mens is eigenlijk een carnivoor.
Iedereen die een hond heeft (dat is een carnivoor) weet dat de mens geen carnivoor is , maar een omnivoor. (We zijn geen koe ook, dat is een echte herbivoor)

Maar in een bepaalde mate is vlees en vis wel goed voor een mens.
Ons gebit is van een omnivoor net als dat van onze neven de Chimps.
De mens is op vlees overgeschakeld toen we betere jagers werden. (door het gebruik van vuursteen)
Hierdoor is ons darmstelsel veel korter geworden als dat van onze neven, van binnen zijn we op vlees ingesteld.

Dit blijkt ook uit de blinde darm niet meer functioneert, waardoor we nauwelijks nog cellulose kunnen afbreken, wat een must is voor planteneter. Bladeren eten zoals de Chimps dat doen, is er dus niet meer bij. Daardoor zijn we ,weer veel later, planten gaan koken om die cellulose wanden kunstmatig te kraken. Want op gerst zo van het land houd je niet lang vol.

Onze neven de chips eten trouwen ook dolgraag vlees.

PS.
Wolven eten net als vossen soms ook plantaardig voedsel.
Ook de gedegenereerde wolf ,die we hond noemen, kan zonder problemen aardig wat niet dierlijk voedsel tot zich nemen.
En wat als er meer Keizers zijn geweest dan maanden Geachte Senatoren?
hopper
Berichten: 14441
Lid geworden op: 19 jan 2020, 17:06
Man/Vrouw: M

Re: De Nederlandse BOEREN.

Bericht door hopper »

Tiberius Claudius schreef: 16 jul 2022, 10:15
hopper schreef: 16 jul 2022, 10:00

Iedereen die een hond heeft (dat is een carnivoor) weet dat de mens geen carnivoor is , maar een omnivoor. (We zijn geen koe ook, dat is een echte herbivoor)

Maar in een bepaalde mate is vlees en vis wel goed voor een mens.
Ons gebit is van een omnivoor net als dat van onze neven de Chimps.
De mens is op vlees overgeschakeld toen we betere jagers werden. (door het gebruik van vuursteen)
Hierdoor is ons darmstelsel veel korter geworden als dat van onze neven, van binnen zijn we op vlees ingesteld.

Dit blijkt ook uit de blinde darm niet meer functioneert, waardoor we nauwelijks nog cellulose kunnen afbreken, wat een must is voor planteneter. Bladeren eten zoals de Chimps dat doen, is er dus niet meer bij. Daardoor zijn we ,weer veel later, planten gaan koken om die cellulose wanden kunstmatig te kraken. Want op gerst zo van het land houd je niet lang vol.

Onze neven de chips eten trouwen ook dolgraag vlees.

PS.
Wolven eten net als vossen soms ook plantaardig voedsel.
Ook de gedegenereerde wolf ,die we hond noemen, kan zonder problemen aardig wat niet dierlijk voedsel tot zich nemen.
Als ik op mijzelf afga, dan vinden mijn darmen het ontzettend fijn om vezels te verteren. Goed plantaardig voedsel is de basis, waarbij ik ook verschil bemerk tussen het 'waterige' voedsel van de kunstmest kwekers en degelijk voedsel wat rustiger tot wasdom is gekomen.

We zijn zoals je zelf al aan geeft, alles eters. In de noordelijke contreien is vette vis een must om voldoende vit D binnen te krijgen wegens te weinig zonlicht. En naar verluidt heeft vlees het evolutionaire voordeel gegeven dat het voor de hersenontwikkeling beter schijnt te zijn.