Pyro_123 schreef: 28 mar 2024, 08:54
Messenger schreef: 28 mar 2024, 07:37
Nee er wordt voorzien in het recht op de vrije wil.
Ongelimiteerde vrije wil gaat botsingen opleveren, dus dat je jouw vrije wil doordrukt ten koste van andermans vrije wil. Als je dat legitimeert als je goddelijke recht, begint het toch op spirifascisme te lijken
Of een beetje zoals 'geen geze i k, iedereen rijk', een leus van Koot en Bie destijds. Iets wat aantrekkelijk klinkt maar een onrealistisch ideaal is.
Oh dus ik lijk voor jou op een spirifascist? Dat is nieuw.
Ik heb gezocht in De Gesprekken met God van Neale Donald Walsch over hoe God denkt over de vrije wil, zonde en onrecht.
Het gaat te ver om alles daaruit te citeren.
Toch een stukje omdat ik je boosheid voel:
De Gesprekken met God, blz 260, 261, 262 Neale Donald Walsch schreef:
Jullie wereld, en de conditie waarin zij verkeert, is een weerspiegeling van het totale, gecombineerde bewustzijn van iedereen die leeft.
Als je om je heen kijkt, zie je dat er nog veel werk moet gebeuren. Tenzij je tevreden bent natuurlijk, met jouw wereld zoals die is.
Verbazingwekkend genoeg zijn de meeste mensen tevreden. Daarom verandert de wereld niet.
De meeste mensen zijn tevreden met een wereld, waarin verschillen -niet overeenkomsten- worden beloond, waarin meningsverschillen worden opgelost door conflicten en oorlog.
De meeste mensen zijn tevreden met een wereld, waarin de strijd om het bestaan, "macht is kracht" en competitie levensvoorwaarden zijn en winnen het hoogste goed wordt genoemd.
Als zo'n systeem toevallig "verliezers" voortbrengt, dan is het maar zo - het zij zo - zolang jij daar maar niet tussen zit.
De meeste mensen zijn tevreden, ook al brengt zo'n model regelmatig mensen voort die de dood vinden omdat ze als "slecht" worden beoordeeld, die uitgehongerd en dakloos raken omdat zij "verliezers" zijn, die onderdrukt en uitgebuit worden omdat zij niet "sterk" zijn.
De meeste mensen definiëren "verkeerd" of "slecht" als dat wat anders is dan zij. Met name godsdienstige verschillen worden niet getolereerd, evenals veel sociale, economische en politieke verschillen.
Uitbuiting van de lagere klassen wordt gerechtvaardigd door zelfingenomen verklaringen van de bovenklasse die benadrukken hoeveel beter de slachtoffers het nu hebben, in vergelijking met hun situatie voordat zij werden uitgebuit. Volgens die maatstaf kan de bovenklasse het onderwerp negeren hoe alle mensen zouden moeten worden behandeld als men werkelijk rechtvaardig was, in plaats van een vreselijke situatie iets beter te maken en tegelijkertijd daarvan op bijna obscene wijze een graantje mee te pikken.
De meeste mensen lachen, wanneer je een ander systeem voorstelt dan het huidige, bestaande systeem. Ze zeggen dat concurreren, doden, "de hoofdprijs voor de winnaar", hun beschaving juist groot heeft gemaakt! De meeste mensen denken dat er zelfs geen andere natuurlijke wijze van bestaan is, dat het in de aard van de mens ligt zo te handelen, en dat op een andere wijze handelen de geest doodt die de mens tot slagen aanzet. (Niemand stelt de vraag: slagen waarin?)
Voor waarlijk verlichte geesten is het moeilijk te begrijpen, maar de meeste mensen op jullie Aarde geloven in deze filosofie, en dat is waarom velen niet geven om de lijdende massa's, de onderdrukking van minderheden, de woede van de onderklasse of de overlevingsbehoeften van anderen dan zijzelf en hun directe verwanten.
De meeste mensen snappen niet dat zij hun Aarde aan het verwoesten zijn - de planeet nota bene die hen het leven schenkt - omdat zij in hun daden alleen naar verbetering van hun levensomstandigheden streven. Verbazingwekkend genoeg zijn ze niet verziend genoeg om te beseffen dat voordelen op de korte termijn nadelen op de lange termijn kunnen veroorzaken, en dat ook vaak doen en zullen doen.
De meeste mensen voelen zich bedreigd door groepsbewustzijn, een concept als het collectief belang, een verenigde wereldvisie of een God die in eenheid met de hele schepping bestaat, eerder dan er apart van te staan.
Mijn boodschap is als een gedachte waarmee je kunt spelen zonder deze te accepteren.